Parlant sobre drets d’autoria i llicències al Podcast de GNU/Linux València

Parlant sobre drets d’autoria i llicències al Podcast de GNU/Linux València. Aquest dia de Nadal, s’ha publicat al lloc web de l’associació GNU/Linux València la xarrada en format d’entrevista que vam fer Àlex i jo en la qual parlàvem sobre drets d’autoria, llicències d’obres culturals i llicències de programari.

Podríem dividir l’episodi en 3 parts; una primera, aproximadament fins al minut 22 i mig, on introduïm als oients en els conceptes, sovint enganyosos, de «propietat intel·lectual» i «drets d’autoria»; una segona part, entre els minuts 22 i 45, on parlem de les llicències d’obres culturals i ens centrem en les llicències Creative Commons, així com intentem aclarir la diferència entre llicències lliures i llicències amb copyleft, que són dues coses diferents; per últim, a partir de minut 45 i mig, parlem de llicències de programari, fem aclariments sobre els termes programari lliure, programari de codi obert i també sobre el copyleft, intentant desmuntar les falses creences que hi ha sobre això.

Si voleu llegir més sobre l’episodi, us enllace l’entrada publicada al seu lloc. Si voleu escoltar-lo directament, deixe l’àudio a continuació.

Deixa un comentari

sixteen + four =

"edutictac.es