El Thunderbird 91 ja està disponible

El llançament estable més recent del Thunderbird, versió 91, ja està disponible per descarregar-se al lloc web oficial. Els usuaris del Thunderbird existents s’actualitzaran a la versió més nova en les setmanes següents.

El Thunderbird 91 és el llançament més gran en anys amb una tona de noves característiques, correccions d’errors i poliments a través de l’aplicació. Aquest any passat va tenir els seus reptes per a l’equip del Thunderbird, la seua comunitat i els seus usuaris. Però enmig d’una pandèmia global, l’important paper que el correu electrònic exerceix en les nostres vides es va fer encara més obvi. L’equip es va veure afectat pel suport que rep en termes de donacions i contribucions de codi obert, i dona un gran agraïment a tots els que van ajudar al Thunderbird en el camí cap a aquest llançament.

Hi ha una tona de canvis en el nou Thunderbird, els podeu veure tots a les notes del llançament. Aquesta entrada se centra en les més notables i visibles.

Suport multiprocés (Thunderbird més ràpid)

El Thunderbird s’ha fet més ràpid amb el suport de múltiples processos. El nou Thunderbird multiprocés aprofita millor el processador de l’ordinador dividint l’aplicació en múltiples processos més petits en lloc d’executar-se com un de gran. Això és molt d’argot de frikis per dir que Thunderbird 91 se sentirà com si hagués augmentat la velocitat.

Nova configuració del compte

Un dels canvis més notables per al Thunderbird 91 és el nou assistent de configuració del compte. El nou assistent no només té un aspecte millor, sinó que també descobreix automàticament els calendaris i les llibretes d’adreces i permet a la majoria dels usuaris configurar-los amb només un clic. Després de configurar un compte, l’assistent també apunta els usuaris a coses addicionals (opcionals) a fer, com ara afegir una signatura o configurar el xifrat d’extrem a extrem.

El nou assistent de configuració del compte

Subfinestra d’adjuncions + Sobreposició d’arrossegar i deixar anar

La subfinestra d’adjuncions s’ha mogut a la part inferior de la finestra de composició per a una millor visibilitat dels noms de fitxer, a més de poder veure’n molts alhora. També s’ha afegit una superposició que apareix quan arrossegueu i deixeu anar un fitxer a la finestra de composició preguntant com voleu gestionar el fitxer en aquest correu electrònic (com ara posar una imatge en línia en el missatge o simplement adjuntar-la al correu electrònic).

Finestra de composició amb el panell d’adjuncions
La nova sobreposició d’arrossegar i deixar anar

Visor de PDF

El Thunderbird ara té un visor de PDF integrat, la qual cosa vol dir que podeu llegir i fins i tot fer alguna edició en els PDF que us envien com a adjunts. Podeu fer tot això sense deixar mai el Thunderbird, permetent-vos tornar a la safata d’entrada sense perdre un ritme.

El visor de PDF en Thunderbird 91

Control de la densitat de la interfície

Depenent de com utilitzeu el Thunderbird i si l’esteu utilitzant en un monitor d’escriptori gran o en una pantalla tàctil de portàtil petita, és possible que vulgueu que les icones i el text de la interfície siguen més grans i més dispersos o molt compactes. En el Thunderbird 91 sota el menú Visualitza -> Densitat del menú, podeu seleccionar la densitat de la interfície per a tota l’aplicació. Hi ha tres opcions disponibles: compacte, que posta tot molt junt; normal, l’experiència a la qual esteu acostumat en el Thunderbird; i tàctil, que fa les icones més grans i separa elements.

Opcions de control de densitat de la interfície

Millores a la barra lateral del calendari

La gestió de múltiples calendaris s’ha fet més fàcil amb les millores a la barra lateral del calendari en aquest llançament. Hi ha un botó d’activació ràpid per als calendaris inhabilitats, així com una icona de mostrar/ocultar per a commutar fàcilment els calendaris visibles. També hi ha un indicador de bloqueig per als calendaris de només lectura. A més, encara que no és una millora de la barra lateral, ara hi ha millors accents de color per ressaltar el dia actual en el calendari.

Barra lateral del calendari millorada

Millor tema fosc

El tema fosc del Thunderbird ha millorat encara més en aquest llançament. En el passat, algunes finestres i diàlegs es veien una mica fora de lloc si havíeu seleccionat el tema fosc del Thunderbird. Ara, gairebé tots els diàlegs i finestres del Thunderbird tenen un estil complet per respectar les preferències de l’esquema de color de l’usuari.

Tema fosc

Altres mencions notables

Realment heu de desplaçar-vos per les notes de la versió, ja que hi ha molts petits canvis que fan que el Thunderbird 91 se senta realment polit. Altres mencions notables són:

  • Suport natiu per a dispositius macOS construïts amb la CPU Silicon d’Apple
  • Implementació de la llibreta d’adreces CardDAV (i de detecció automàtica CardDAV)
  • S’ha actualitzat la interfície d’impressió
  • Capacitat per canviar l’ordre dels comptes a la interfície
  • Permet l’obertura dels fitxers .ics fent doble clic al calendari

Un futur brillant

El nou Thunderbird és un llançament del qual l’equip i la comunitat estan orgullosos. Gran part del que s’ha millorat en aquesta versió més nova s’ha construït sobre la fundació que s’ha estat establint durant els últims tres anys. La pròxima publicació contindrà una nova llibreta d’adreces, més millores de xifratge de correu d’extrem a extrem, millors eines d’importació/exportació, una tona de millores de calendari i moltes coses increïbles de les quals encara no estan preparats per parlar.

Si us agrada el Thunderbird i voleu que el vostre client de correu electrònic preferit siga encara millor, la fundació es manté amb donacions dels seus usuaris i contribucions voluntàries de la comunitat. Per favor, considereu ajudar Thunderbird amb els vostres coneixements o amb una donació si aprecieu el treball que estan fent.

Feu clic aquí per fer una donació al Thunderbird

Feu clic aquí per involucrar-vos en el desenvolupament del Thunderbird

Llicència de Creative Commons
Aquesta entrada és una traducció adaptada i està subjecta a una llicència de Reconeixement-CompartirIgual 4.0 Internacional de Creative Commons
Creat a partir d’una obra disponible a https://blog.thunderbird.net/2021/08/thunderbird-91-available-now/

Deixa un comentari

5 × 2 =

"edutictac.es