LAMP en LliureX Pandora

Com que m’agrada desenvolupar aplicacions web i aprofitar les possibilitats de tenir el meu propi servidor a casa, he necessitat instal·lar LAMP al meu LliureX Desktop. En general tots sabem que Linux ocupa el primer lloc quant a sistemes instal·lats en servidors de hosting i tot tipus de serveis en el núvol. Però no sempre és còmode caminar pujant i baixant arxius al nostre hosting. A vegades és d’agrair que tinguem la possibilitat de testar els nostres canvis en un servidor local. Per això utilitze LAMP.

lamp
Aquest terme es refereix a un conjunt de programari necessari per aconseguir una solució global, en aquest cas configurar llocs web o servidors dinàmics amb un esforç reduït. Dit d’una altra manera, es tracta de l’acrònim de Linux, Apache (servidor web), MySQL (gestor de bases de dades), Perl, PHP, o Python (llenguatges de programació).
Amb això, podem crear un entorn on treballar amb WordPress, Joomla, Drupal, Moodle i algunes altres coses relacionades a bases de dades i MySQL al nostre servidor particular. Jo l’utilitze per desenvolupar Bibliojocs i Docges (una aplicació de gestió del centre).
En LliureX 13.06 el procés és prou senzill. Només cal escriure la següent línia en el nostre terminal:

sudo apt-get install lamp-server ^

 

El símbol ^ és important. No és un error.
* Nota: és important definir la nostra contrasenya d’accés a la base de dades MySQL.
I ja està, després d’uns minuts ja podem moure utilitzar el directori /var/www/, on per defecte s’allotjarà la nostra web, l’únic que queda per fer és assignar permisos a aquest directori perquè puguem copiar els nostres fitxers.

Un altre mètode, més senzill és crear un enllaç simbòlic a una carpeta en el nostre “home”, sense necessitat d’editar drets ni complicacions. Per exemple:

 ln -s /var/www /home/usuari/www 

On usuari és el nostre usuari de sessió i www és la carpeta on guardarem la nostra pàgina web.
És molt interessant utilitzar phpmyadmin per crear, editar, esborrar o realitzar consultes a la base de dades.

 sudo apt-get install phpmyadmin


Després des del navegador escrivim http://localhost/phpmyadmin/ per accedir a phpmyadmin i posar-nos mans a l’obra.

 

1 comentari a “LAMP en LliureX Pandora”

 1. Els sistemes GNU/Linux venen preparats amb una carpeta Public per tal de redireccionar Apache a cada usuari, per tal de que tots els usuaris puguen publicar, no sols un.

  Aquesta és la diferència de configurar les coses pensant en gran.

  Em referisc a aquesta etiqueta dins del mòdul d’Apache:

  Mira aquesta documentació. Mira el punt 5 on ho explica.

  http://recursostic.educacion.es/observatorio/web/es/software/servidores/580-elvira-mifsud

  Aquesta funció és molt útil en una xarxa interna. Era el mètode que s’utilitzava a Catalunya per tal que els mestres tingueren una pàgina web, mira quina potència pot arribar a tenir.

  Respon

Deixa un comentari

tres + 10 =

"edutictac.es