“Make an appointment” with PortalEdu forms

A continuació trobareu una còpia d’un post publicat originalment en https://portal.edu.gva.es/cvtic/va/cita-portaledu/ recover in this space in case someone can be useful.

Due to the COVID-19 pandemic state of the year 2020 (or for other reasons) molts centres educatius poden tindre necessitat de convocar a les famílies amb hora prèvia per tal d’evitar aglomeracions de gent en alguns espais del centre. Gràcies a l’eina de formularis de PortalEdu podem generar un formulari senzill que permeta reservar un horari d’atenció quan es demana cita.

Per fer-ho, hem de crear un formulari amb l’eina (anomenada Gravity Forms), incloure un camp per a triar el dia des d’un llistat desplegable, incloure els camps necessaris per a triar l’hora (tants com dies disponibles hi haurà) i, per últim, configurar els camps de forma adequada per tal que no es puguen demanar cites duplicades al mateix horari. A continuació us deixem els passos a seguir amb les captures de pantalla corresponent, un enllaç al fitxer que conté un formulari d’exemple per si voleu aprofitar-lo i el formulari d’exemple amb anotacions extra per tal que vegeu com funciona.

Volem agrair a @elclariogroc i @aulamagica12 per compartir aquest recurs en el grup de telegram de la comunitat d’usuaris de PortalEdu a Telegram

Passos a seguir

Anem a Tauler -> Formularis -> Nou Formulari

Emplenem el nom i descripció del formulari i fem clic en el botóCrea formulari”.

A continuació triem els camps que considerem interessants per a contactar amb les famílies, en la següent captura teniu un exemple.

Els camps que serveixen per a reservar cita són els dos últims, els corresponents al dia i hora de la cita

El primer és un camp de tipusDesplegablei l’hora és de tipusBotons d’opció”. Passem ara a veure com estan configurats. En el desplegable posem els dies de la setmana que volem incloure en el formulari, com a la següent imatge:

I als botons d’opció corresponents a l’horari que pot triar l’usuari el que fem és habilitar la lògica condicional a la pestanyaAvançatper a mostrar només l’horari del dia de la setmana triat. Cal afegir aquest camp tantes vegades com dies afegim al desplegable anterior.

Per últim, a la pestanya “General” marquem les opcionsObligatoriiSense duplicatsper a evitar que dos usuaris reserven el mateix horari.​

Quan l’usuari completa el formulari li arriba una còpia al seu correu. Això es configura a la seccióConfiguració” -> “Confirmacions

Amb variants d’aquest formulari podeu crear altres adaptats als vostres centres. Com per exemple afegir a la seccióNotificacionsel correu del tutor perquè quan la família reserve horari li arribe automàticament avís a la seua bústia.

Fitxer amb el formulari per a la descàrrega

Per últim vos deixem aquest exemple per comprovar el funcionament i per a importar en la vostra pàgina de PortalEdu directament si voleu fer proves. Descarregar.

Formulari d’exemple

A continuació, per sota de la línia horitzontal podeu veure un formulari demostratiu per tal que es veja com queda aquesta funcionalitat. Podeu triar, per exemple, el primer dia a la primera hora i veureu què passa si ja està ocupada.


Oops! We could not locate your form.

Leave a Comment

twenty − 7 =

"edutictac.es