Aprenentatge en xarxa. Correu electrònic

En aquesta pràctica repassaràs com utilitzar el servei del correu electrònic.

Com comencem? El correu electrònic és​ l’intercanvi de​ missatges​ electrònics​, de forma similar a l’intercanvi de cartes del servei postal tradicional. Cada usuari del servei disposa d’una adreça del correu electrònic que correspon a ​usuari@servidor.domini. L’usuari disposa d’una ​bústia electrònica on s’emmagatzemen els correus rebuts i els correus enviats. Per a accedir a aquesta bústia, l’usuari utilitza el seu nom​ d’usuari i una​ contrasenya​. El correu electrònic empra fins tres tipus de ​protocols​: ​SMPT(Simple Mail Transfer Protocol) per a ​enviar missatges;​ POP3(Post Office Protocol v3) per a ​rebre missatges descarrent-los del servidor;​ IMAP(Internet Mail Access Protocol) per rebre missatges deixant-los en el servidor.

Fes una ullada a aquest enllaç on s’exliquen els conceptes bàsics del servei del correu electrònic.

Com seguim? Revisa les teues dades d’accés al servei de correu electrònic que tens configurat. Assegura’t que saps la teua adreça, el proveïdor del serveir, així com l’usuari i contrassenya. Accedeix i localitza on tens el botó de crear un correu nou, com pots reenviar un correu i com pots contestar a un correu. Així mateix revisa les diferents bústiques que tens. Has trobat on estan els missatges que encara no has enviat?

Pots consultar aquesta pàgina per a veure uns xicotets tutorials sobre l’ús de correu electrònic.

I ara què? Baixa’t el següent document i realitza les activitats proposades. Quan lliures la tasca, no oblides escriure un xicotet paràgraf en el cos del correu indicant on has tingut més problemes en realitzar la tasca i com les has solventat.

"edutictac.es