Seguretat perimetral

En aquesta pràctica farem una ullada a seguretat perimetral.

Per on comencem? Quan es fa la pregunta sobre la seguretat d’un sistema informàtic, la gran majoria pensa en programes d’antivirus. Llig aquesta pàgina i recorda les diferents amenaces que existeixen i aquesta on s’expliquen els aspectes més importants al voltant dels virus informàtics. Reflexiona sobre quantes mesures de protecció apliques?

Per on seguim? Una de les mesures que parla l’enllaç anterior és la configuració del firewall (tallafocs). En realitat saps què és i quina potència de protecció té? Mira aquest vídeo i descobreix la seua utilitat. Reflexiona i contesta, raonant la resposta, en el fòrum del curs d’aules:

  1. Sempre és aconsellable tindre DMZ?
  2. Quan un tallafocs no és útil?
  3. Anomena els avantatges i desavantantges de fer servir un proxy. Quan és útil?

I ara què? Realitza una taula comparativa on pugues reflectir quines amenaces pot tindre el teu portàtil o tauleta a nivell de dispositiu, a nivell de xarxa de casa o a nivell de xarxa de la uni. A més indica per a cada ocasió quins són els mecanismes de seguretat que es poden implementar. Lliura el document, en PDF, a la corresponent tasca de l’aula virtual.

"edutictac.es