Seguretat en Xarxes Wifi.

En aquesta pràctica revisarem les configuracions de la wifi.

Per on comencem? Visualitza aquest vídeo que parla sobre la connexió a xarxes públiques. Reflexiona:

  • T’has connectat alguna volta a xarxes descrites públiques?
  • Has sigut conscient dels perills que representa? Quines dades has ficat en perill?

Per on seguim? En l’apartat anterior, s’han deixat clars els perills d’accés a una wifi pública. És igual d’important protegir la nostra wifi de casa de forma correcta. Llig els apartats 2 (“Redes inalámbricas“) i l’apartat 4 (“El router y las medidas de seguridad“) d’aquest document.

I ara què? Si estiguerem en classe, provaries aquestes configuracions amb un router d’exemple. Com hem de fer la pràctica des de casa, realitza un diagrama de la teua xarxa local de casa, a l’estil del que es mostra en la pàgina 8 del document. Has de pensar en tots els dispositius que tens connectats (ordinadors, portàtils, tualetes, telèfons mòbils, consoles, smart-TV, etc). En cada dispostiu has d’indicar la seua adreça IP i la porta d’enllaç. Fixa’t que l’encaminador tindrà dos IPs (la pública i la privada). Indica quin tipus de xifrat és utilitzat en la teua xarxa local.

Ganes de més? Intenta accedir a la configuració del teu encaminador i esbrina on hauríes de ficar un filtrat per MAC.

Leave a Comment

seven + six =

"edutictac.es