Web Família – PMF

Darrera actualització: 29-maig-2020

PREGUNTES MÉS FREQÜENTS

Condicions necessàries per a sol·licitar l’accés a Web Família:

1️⃣ Ser major d’edat i disposar d’un correu electrònic.
2️⃣ L’alumnat per a qui se sol·licita l’accés ha d’estar matriculat durant aquest curs en un centre públic o concertat de la Comunitat Valenciana.

Qui pot sol·licitar l’accés a Web Família?

➡ El pare/mare/tutor/a legals de l’alumne/a i l’alumnat major d’edat.

Recordeu que l’accés és personal i que cadascú ha de presentar la seua sol·licitud.

NO cal renovar la sol·licitud de Web Família excepte si l’alumne/a canvia d’ensenyament o de centre educatiu. Per exemple, si canvia de Primària a Secundària en el mateix centre o si canvia de centre en pasar de 1r a 2n d’ESO.

Sol·licitud 📄

+Info 🌍

Com funciona Web Família?

Pots consultar l’excel·lent videotutorial del nostre company Román Carceller: Web familia 2.0 para madres y padres (GVA). També disposes d’aquest material de consulta:

Quines són les seues funcionalitats destacades?

La Web Família permet rebre notificacions per correu electrònic quant a comunicacions, assistències i qualificacions. Premeu sobre l’etiqueta amb les vostres dades personals (part superior) i completeu el formulari “Subscripcions”.

Amb Web Família podreu veure l’horari setmanal, el registre diari de faltes/retards/comportaments, les qualificacions i les activitats extraescolars de l’alumne o alumna. També permet la comunicació amb el centre i els i les docents.

+info 🔗

Quin és l’identificador d’usuari que cal utilitzar?

L’usuari de Web Família NO és el NIA de l’alumne/a sinó el NIF, NIE o el Passaport del pare/mare/tutor/tutora o alumne/a major d’edat que haja sol·licitat l’accés.

L’usuari d’accés a Web Família té 10 caràcters que són:

1️⃣ NIF sense espais i sense completar amb zeros a l’esquerra
2️⃣ NIE completat amb zeros a l’esquerra després de la primera lletra
3️⃣ Passaport completat amb zeros a l’esquerra

+Info 🌍

Com s’insereix un enllaç en un missatge de Web Família?

El més recomanable és pegar la URL de l’enllaç en el missatge, separat del text escrit almenys una línia. També es recomana escurçar les URL mitjançant serveis com bit.ly o tinyurl.com. Exemple:

Benvolguts i benvolgudes alumnes, a continuació vos deixe un enllaç d’on podreu descarregar les tasques d’aquesta setmana corresponent a la unitat didàctica número 2 de matemàtiques aplicades. Si teniu cap dubte em podeu contactar mitjançant el correu electronic. Salut!

http://bit.ly/8ASS2CF

Ací tens un tutorial de com acurtar URL (la pròpia URL del tutorial està acurtada, no et lies):

https://bit.ly/comacurtarenllacos

Heu de tindre en compte que si es consulta aquest missatge de Web Família des del navegador, tot apareixerà en text pla, l’usuari haurà de copiar la URL i pegar-la al seu navegador. Mentre que en alguns servicis de correu, per exemple GMail, aquest ja s’encarrega de convertir les URL en enllaços automàticament.

Si vols conéixer altra forma de treballar amb enllaços, llig més avall i coneix els trucs de Laura Mestra d’Elx.

Es poden adjuntar arxius en un missatge de Web Família, per exemple un PDF?

Sí, mitjançant un enllaç o URL. Aquest arxiu ha d’estar accessible en Internet en algun servidor tipus Drive, Dropbox, la web del centre, mestre@casa, etc. A més, es recomana també escurçar la seua URL.

Consulta també els trucs de Laura Mestra d’Elx.

On puc trobar videotutorials interessants per tal de millorar el meu treball en Web Família com a docent?

(Actualització 12/05/2020: Conselleria ha llançat la nova versió de Web Família.)

La nostra companya Laura, mestra d’Elx, ha creat un canal amb moltes coses interessants per a treballar amb Web Família, que fins fa poc ningú coneixia: enllaços, penjar vídeos del teu ordinador, de Youtube, colorejar el text… ¡ací el tens! Des d’ací agraïm molt aquesta aportació de Laura, per la seua perspicàcia en trobar aquests trucs i per la seua solidaritat en crear els videotutorials! 👏🏼👏🏼👏🏼

https://www.youtube.com/channel/UC3A_AQw7m3lPkjlFM1R4hvg

"edutictac.es